maandag 21 november 2016

Catalogus Mediatheek Vernieuwd

De catalogus van de Mediatheek is vernieuwd en bevat nu ook:
  • zoeken in de catalogus van de Openbare Bibliotheek
  • zoeken in e-books
  • themalijsten (literatuur en film) Nederlands, Frans, Duits en Engels
  • websites

Collectie OBA en e-books doorzoekbaar via Aura Online
Wanneer je gebruik maakt van de catalogus van de mediatheek zie je bij de zoekresultaten niet alleen de gevonden materialen in de schoolmediatheek, maar ook de items die in de Openbare Bibliotheek Amsterdam beschikbaar zijn en de e-books van bibliotheek.nl.
Als je lid bent van de Openbare Bibliotheek, kun je vanuit onze AURA-catalogus bij de bibliotheek de gewenste items reserveren of het e-book dowloaden. Voor het downloaden van e-books moet je wel eerst een account aanmaken met je OBA-lidmaatschapskaart.

Literatuurlijsten
De vakken Nederlands, Frans, Duits en Engels maken veel gebruik van literatuurlijsten. Deze themalijsten zijn te vinden in de catalogus. Zo kun je snel zien of een boek (of film) van de lijst in de collectie van de mediatheek is opgenomen en of het nog aanwezig is. 

Websites
Behalve boeken en dvd's vind je in de mediatheekcatalogus ook links naar handige websites. De links zijn geordend per vak. Regelmatig worden nieuwe links toegevoegd. Bij elke link staat een korte omschrijving.

Mijn Auraspace en Aura-app
Wanneer je met je leerlingnummer en schoolmail een account aanmaakt in Mijn Auraspace, kun je online boeken reserveren, verlengen, recensies schrijven en nog veel meer.
Hetzelfde kan ook met de Aura-app die je gratis kunt downloaden op je smartphone.De catalogus van de mediatheek is snel bereikbaar via de knop op de website van het 4e Gymnasium.Geen opmerkingen:

Een reactie posten