vrijdag 19 februari 2016

Oorlogswinter voor € 1,-


Het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw 
is vanaf 20 februari
te koop in de boekwinkel 
voor slechts € 1,-. 


Stel je voor dat je je eigen bibliotheek kunt samenstellen met de mooiste jeugdboeken ooit. Boeken van Roald Dahl, Tonke Dragt, Astrid Lindgren, Thea Beckman, Jan Terlouw en Paul Biegel en vele anderen. 
De boekverkopers van Nederland hebben de handen ineen geslagen om dit te realiseren. Zij hebben besloten om vanaf februari 2016 ieder jaar een van die prachtige boeken ter beschikking te stellen voor maar 1 euro. 
Oorlogswinter van Jan Terlouw
Het beroemde boek Oorlogswinter van Jan Terlouw, bekroond met een Gouden Griffel, is het eerste boek in de serie "Geef mij maar een boek".

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt door een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers.
Michiel moet uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassen man zijn eigen beslissingen nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten