dinsdag 15 december 2015

Kwijtschelding boetes OBA

Dit jaar heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam een unieke actie. Tot en met 31 december 2015 kan elk lid zijn/haar openstaande boete laten kwijtschelden. 
Dit geldt voor iedereen die OBA-materialen thuis heeft, waarvan de uitleentermijn is verstreken. 
OBA-leden kunnen voor deze actie naar de klantenservice-balie gaan in één van de 26 OBA-vestigingen. Zo beginnen alle leden met een schone lei aan 2016. 


Let op! Deze actie geldt alleen deze maand!

In de actieperiode roept de OBA haar leden op om hun materialen te komen inleveren. Een aantal leden heeft OBA-materialen in huis, die zij eigenlijk niet meer in durven te leveren, omdat de boete zo hoog is. Nu komt de OBA deze mensen tegemoet. De materialen mogen worden ingeleverd en de boete of incassokosten worden kwijtgescholden. Hierna kunnen deze leden meteen weer lenen (indien het lidmaatschapsgeld is betaald). Deze actie geldt ook voor trouwe leden die af en toe een klein bedrag aan boete hebben. Ook kleine bedragen worden tijdens de actieperiode kwijtgescholden. 

De boete wordt alleen kwijtgescholden als men zich tussen 7 en 31 december 2015 meldt bij de klantenservicebalie in een OBA-vestiging. Als de materialen worden ingeleverd bij de inleverautomaat wordt de boete niet kwijtgescholden. 

Na het bezoek aan de klantenservicebalie en het kwijtschelden van de boete kunnen OBA-leden weer volop boeken, e-books, luisterboeken, strips, bladmuziek, e.d. lenen. Een bijkomend voordeel is dat de collectie die nu in vele Amsterdamse huizen ligt, weer terugkomt in de OBA. 

Bron: Openbare Bibliotheek Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten